Muškárenie KE

Témy týkajúce sa kaprových a pstruhových vôd. Ochrana rýb a živ. prostredia, lovné techniky a pod.

Re: Muškárenie KE

Poslaťod Palino1 » Pon Feb 22, 2010 9:16 pm

Ak môžem poradiť, možno by som začal Hornádom v oblasti Vyšné Opátske - dobrý prístup k vode, dostatok priestoru, minimum prekážok, relatívne slušné množstvo rýb. Vycibríš si techniku a potom skúšaj niečo náročnejšie, ako menšie toky, množstvo prekážok, menej priestoru, ostražitejšie ryby na menších vodách, ... Ale ak máš bližšie k Toryse, jalce ťa tam môžu len príjemne prekvapiť.
Palino1
Diskutér
Diskutér

Poslaťod marekcc » Štv Feb 25, 2010 9:08 pm

A kam teraz na Hornád?
marekcc
.
.

Poslaťod Palino1 » Štv Feb 25, 2010 10:06 pm

Pravdupovediac, teraz by som asi uprednostnil feeder, ale čo sa týka muškárenia, za slnečného počasia sa už ryby ukazujú aj pri hladine a v plytšej vode. V takomto období veľmi s muškárením nemám skúsenosti, možno ti poradí aj niekto v tejto oblasti ostrieľanejší... Ale čo sa týka feedru - kedykoľvek.
Palino1
Diskutér
Diskutér

Poslaťod Thommaso » Pia Feb 26, 2010 9:40 pm

Marekcc-obavam sa ze ak pojdes v tomto obdobi kamkolvek na hornad, tak s muskarkou moc nepochodis.
Thommaso
Diskutér
Diskutér

Poslaťod kura11 » Pia Feb 26, 2010 9:52 pm

No teraz to bude asi strata casu, ale uz zaciatkom aprila ak je prietok dobry na rieke tak si mozes pekne zamuskarit, min. rok som presne zaciatkom aprila este pred pstruhovkou chodil na mensiu riecku prave na jalceky, male ryby sice ale vela a pekne na sucho, palmerik alebo potocnik a hlavne tichucko, hadzal som z vecsej dialky od brehu aby ma jalce nevideli, jo a naj bolo ked si jalcovi hodil muchu rovno na hlavu tak ten sa len zvrtol a zobral... neskor uz to bol problem lebo rychlo rastla burina a listy a z brehu sa uz nedalo... ako zacala pstruhovka tak som behal uz len za pstruhmi a lipnami s muskarkou... odkial si od torysi??
kura11

Poslaťod marekcc » Sob Feb 27, 2010 3:15 pm

V prvom rade vštekím ďakujem za odpovede. Odkial od Torysy? Košická Polianka .
marekcc
.
.

Poslaťod kura11 » Sob Feb 27, 2010 9:09 pm

tam by malo byt hafo jalcov, ale neviem ako sa tam da brodit, torysa je niekde plytka niekde zasa fajne hlboka skor kaporova voda... ale urcite sa tam bude dat jalcovat... problem je ze torysa je skoro vzdy mutna..
kura11

Poslaťod marekcc » Ned Feb 28, 2010 2:26 pm

Kura11 - v tom ze Torysa je skoro vzdi mutna s tebou nemoze suhlasit. Poväcsinu roka je cista. Brodit sa da , ale len na urcitich usekoch , ktorich je ale dost. Nemohol bi so mnou nejaki muskar ist na ryby na Hornad alebo Torysu a trosku ma priucit muskarine? Samozrejme v lete , nemam neopreny . A dakujem za odpovede.
marekcc
.
.

Poslaťod marekcc » Ned Feb 28, 2010 2:54 pm

A este nemate niekto nahodou muskarsky zveracik na predaj? Alebo navod na vyrobu ? Dakujem
marekcc
.
.

Poslaťod maro » Pon Mar 01, 2010 9:36 am

marekcc> Mám doma jeden starý zveráčik, ktorý nepoužívam, je funkčný, hoci čeluste už sú trošku otlačené. Ak by si chcel, je k dispozícii zadarmo.
maro
Pretekár
Pretekár

PredchádzajúciĎalší

Späť na Všeobecne o rybárstve

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia