Voľná diskusia

Témy týkajúce sa kaprových a pstruhových vôd. Ochrana rýb a živ. prostredia, lovné techniky a pod.

Re: Voľná diskusia

Poslaťod ste_fan » Ned Jan 01, 2012 9:14 pm

Taká veľká ryba neexistuje :lol:
kto si neváži malú rybu - nezaslúži si veľkú
"pohoda, klídek, kapríček"
Obrázok užívateľa
ste_fan
Občasný diskutér
Občasný diskutér

Re: VN Palcmanská Maša - Dedinky

Poslaťod Martinbati » Pon Jan 02, 2012 9:45 am

aj u nas by sme mohli dvihnut na 30
Obrázok užívateľa
Martinbati
Aktívny diskutér
Aktívny diskutér

Poslaťod rybopet » Pon Jan 02, 2012 12:33 pm

Marbti-ved je!!!!!!!!!!!!!!!!!
rybopet
Hyperaktívny diskutér
Hyperaktívny diskutér

Poslaťod Martinbati » Pon Jan 02, 2012 2:55 pm

nebol som na rade, ani nemam este novu povolenku tak som o tom nevedel... inak potocaky berie malokto, teda aspon z nas mladych... myslel som na duhaka, tam by sme mohli dat 30 tiez, no mozno o rok, aby toho nebolo zrazu vela na nasich masiarov :ryba3:
Obrázok užívateľa
Martinbati
Aktívny diskutér
Aktívny diskutér

Poslaťod kura11 » Pon Jan 02, 2012 3:21 pm

... skor je par ludi ktory maju moralnu zasadu chranit potociaka v nasej rieke ale aj inde preto poniektory pp pustaju s5 ale velka vecsina ludi nerozlisuje ci pp alebo duhak, pstruh ako pstruh-meso ako meso, hlavne ty sviatocny co si pridu na pstruhovku len kratit cas pred kaporovov sezonou, tomu je nejaky potocak ukradnuty.. a aj preto sa ich tolko neodnesie lebo ich jednoducho tolko niet... a je len nasa skoda ze aj tie co su tak koncia v igelitkach... :cry: tiez ked vidim ako daju nasadu potocaka lovneho krasne rybky 30-40cm ale tie sa ani vo vode nemaju cas okukat a uz su lovene a kantrene... je to rovnake ako ked sa nasadi duhak... cize ja nemam nejake iluzie, pstruhy potocne, tie poriadne uz len boli!!!
kura11

Poslaťod Martinbati » Pon Jan 02, 2012 3:40 pm

Cronicle píše:
Martinbati píše:nebol som na rade, ani nemam este novu povolenku tak som o tom nevedel... inak potocaky berie malokto, teda aspon z nas mladych... myslel som na duhaka, tam by sme mohli dat 30 tiez, no mozno o rok, aby toho nebolo zrazu vela na nasich masiarov :ryba3:

Je to už hodnú chvíľu prístupné na nete, ba dokonca to tu už niekto niekde písal..

BTW: dúhak je iba konzumná ryba a navyše vôbec nepatrí medzi ryby naších pôvodných osádok..

no a co ze je konzumna... teraz nemoze dostat sancu aby sa zabehala vo vode a prezila o nejaky cas dlhsie? ved ked tie ryby nasadia uz vacsina ma 25cm, a idu von hned... keby bola lovna na PD 30, tie ryby by sa chytanim a pustanim stali ostrazitejsie a naucili by sa dlhsie prezit...
Obrázok užívateľa
Martinbati
Aktívny diskutér
Aktívny diskutér

Poslaťod Martinbati » Pon Jan 02, 2012 4:31 pm

35 je uz dost, ale tak do 30tky by sme mohli smelo ist, myslim ze aj bez strachu z odrybarenia, a strachu zo straty penazi...
Obrázok užívateľa
Martinbati
Aktívny diskutér
Aktívny diskutér

Poslaťod kura11 » Pon Jan 02, 2012 7:03 pm

.. cronicle a nechces ty byt hospodar aj nacelnik miestnej Org?? :lol: zasa bezhlavo to nedala a mozme byt radi fakt ze to dala nasej org a nesla nasada napr. do presova do torysi... tiez som mrmlal ale tak ked dava zilina tak preco nezobrat a ten usek hore je vyborny, je tam krasne prostredie a aj rybacka bola v tomto prostredi prijemna... sam som pravidelne chodil lebo mi to behanie po vode chybalo... naposledy som bol 23 decembra, potocakov je v tom useku minimalne, od oktobra som tam lapil asi 3 :-)) takze tam nejake neresisko isto nie je... vadil mi ten enormny tlak zo zaciatku a hlava na hlave lebo sa davalo meso! , teraz uz ani zivej duse, zimne ticho, cistucka nizka voda... balzam!!
kura11

Poslaťod Martinbati » Pon Jan 02, 2012 7:46 pm

plavec píše:Martinbati - ale keď sa dáva násada Pd vo veľkej časti 30+, tak načo je potom zvyšovať dolnú hranicu iba na 30?

ja som tam bol viackrat posledne mesiace, vacsinou s feedrom este... a vacsina ryb bola od 23cm do 30cm, vsetko duhaci. a este par mrien k tomu... tak preto by som zvysli tu hranicu na 30
Obrázok užívateľa
Martinbati
Aktívny diskutér
Aktívny diskutér

Poslaťod Martinbati » Pon Jan 02, 2012 8:51 pm

ja o kaprovom, na pstruhovom som zatial nebol. vyssie sa pisalo aj o sudkoch, a to ja kaprovy hornad
Obrázok užívateľa
Martinbati
Aktívny diskutér
Aktívny diskutér

PredchádzajúciĎalší

Späť na Všeobecne o rybárstve

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia