od Martinbati » Str Dec 21, 2011 2:45 pm
odpadky to je samostatny problem, mien a ryby ktorych je pomenej.. k tomu sa tazko vyjadrit, ale kedze je ich pomenej aj tazko sa lovia, ako tu niekot pisal... ja vidim jeden hlavny problem. a to su lovci, ktori casto "prehliadaju" lovnu mieru a pocet ulovenych ryb-tzv. pytliaci s povolenkami!!! stalo sa mi viackrat ze mi nejaky rybar pri vode spomenul, ako dobre bolo v lete, kolko kusov kapra si za den odniesol od vody (jeden na jazere mi dokonca povedal 17 kaprov v jednom dni)... atd. a co riesenie...? neviem ale smeruje to k niecomu radikalnemu... je to dost o nicom ked sa chyta len vtedy ked sa nasadi... rybarska straz nestiha vsetko kontrolovat, a mal som skusenost ze sa na to raz aj vybodli... konkretne na bukovci v lete ked som bol povlacit (ale o tom sme sa tu uz bavili). nemam nic proti nikomu kto si berie rybky tak ako to zakon povoluje, nemyslim ze je to vela, je to tak akurat. ja osobne si tu lovnu mieru trocha dviham, a neberiem tie rybky co by som mohol... ved aj ten kaprik 40cm, nie je az taky velky ulovok... karavany by som ihned zrusil, pokutoval velkymi sumamy, napr geca. a cana je samostatny problem, tam uz ani nie je pomaly kde chytat, same chatky, s tym by som tiez spravil rychly proces...aj ked chapem ze to nie je jednoduche. som zvedavy kam toto vsetko smeruje...