stuky

Témy týkajúce sa kaprových a pstruhových vôd. Ochrana rýb a živ. prostredia, lovné techniky a pod.

Re: stuky

Poslaťod Abyss » Ned Feb 08, 2009 9:04 pm

lefis: Dobre no teda.........ja som len napisal ako sa to da na tie vecsie :) Ale tvoj problem pozna asi dalsia halda rybickAROV. Pouzi viac hackove montaze a sekaj hned po zabere, ziadne cakanie a komanske praktiky. Zaber--zasek. Pokial pouzijes dobre a ostre haky, bez problemov ju zaseknes. Na doporucenie :http://shop2.slovenskyrybar.sk/product_info.php?products_id=3438&osCsid=rg22g2jc8kcj1lgpp5uc457np1 Je to na principe circle hook ako sa pouziva pri love sumcov.........ak sa vyznas v love sumca, je mnoho fint, kt ked prenesies do mini prevedeni , tak je to ok.
Abyss
Diskutér
Diskutér

Poslaťod lefis » Pon Feb 09, 2009 4:35 pm

abyss no konecne ste pochopili ze tie ryby nechcem tyrat ale chytat :geek:
lefis
....
....

Poslaťod Rotteno » Pon Feb 16, 2009 9:22 am

Na šťuky je naj prepichovať rybky cez oči .... dobre to drží .... Alebo aj za slepé črevo ....
Tieto dve spôsoby sú najúčinnejšie ... pretože potom začne z inkriminovaného miesta vytekať veľmi lákavá ultra selektívna kvapalina, ktorá nám zaručí tie najväčšie nenažrate šťuky 8-)
Rotteno
Občasný diskutér
Občasný diskutér

Poslaťod lefis » Pia Feb 20, 2009 10:57 pm

dik ale neni to trosku krute??..................................za OCI
lefis
....
....

Poslaťod dr.david » Sob Feb 21, 2009 12:40 am

praveze za oci je to najhumannejsie, rybka je oslepena a tak nevidi tu stuku, co na nu utoci a je bez stresu. presne ako sokoliari davaju dravym vtakom tie kozene ciapocky alebo klapky pre kona. Ja aj ked napichujem rybku za papulu alebo za chrbat, tak ju vzdy oslepim, aby bola v klude. rybka je bez stresu a ako bolo uvedene, ta tekutina, co jej vyteka z oci nesmierne laka dravce. najlepsie je pouzit tu varesku, co sa z nou robia gulky z varenych zemiakov, neviem, ci to v predajniach este maju. s tym jej tie oci najrychlejsie a takmer bezbolestne vydlubnes a ked mas v tom prax, tak sa ani nezaspinis.
Za slepe crevo, tak to som neskusal, na to treba vraj specialny viachackovy system a vretenovu presivaciu ihlu. tu ale v AZete nemaju, treba ju objednat cez e-bay z USA. 8-)
dr.david
Pretekár
Pretekár

Poslaťod lefis » Sob Feb 21, 2009 11:29 am

dr.david to som este nepocul a ani neskusil ale skusim aspon ale chcel bi som ist na mrtve rameno hornadu a neviem ako bi na to reagovali sumceky americke a vsak treba skusit :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
lefis
....
....

Poslaťod maro » Pon Feb 23, 2009 1:12 pm

dr.david> Správny šťukár sa nebojí nejakého zasvinenia. Starí skúsení klasici si na vydlubávanie očí nástrahových rybyčiek nachávali dlhý necht na malíčku pravej ruky. Inak netreba ani očičká vydlubávať, stačí ich roztlačiť, nech sa tá lákavá tekutina postupne vymýva z očných jamôk. Upozorňujem, že je to účinné iba v teplej letnej vode, v chladnej vode ten očný rôsol tuhne a nefunguje jak má ...
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod dr.david » Pon Feb 23, 2009 4:38 pm

Ja sa nebojím zasvinenia, ale nám metrosexuálom záleží aj na tom, ako vyzeráme pri vode. Pace minule odočoval s vareškou pol vedra kolkov vretenovitých a jeden mu zasvinil nového Geoffa Andersona. Pace mal v tú chvíľu smutnejší pohľad ako ten slepý kolok a ja som mu rozumel.
dr.david
Pretekár
Pretekár

Poslaťod maro » Pon Feb 23, 2009 5:31 pm

Tak mu treba, to má preto, že chodí k vode bez oftalmológa!!! Nikdy by som sa do odočovania nepustil bez dôkladného vyšetrenia vnútroočného tlaku nástražných rybyčiek. Pri zistenom zvýšenom vnútroočnom tlaku sa tej blbej chorej rybky zbavujem elegantným odkopnutím oblúkom do vody, nech mi vybuchnuté očko vkusný odev nezaj ... hmm ... neznečistí. Inak tí chudáci v Geoffoch ma netrápia, ale my, elegáni v Simmsoch to máme ťažké ...
maro
Pretekár
Pretekár

Poslaťod lefis » Pon Mar 02, 2009 2:43 pm

:?: a ako zistim ci ma velky abo mali tlak v oku????????????????? :?:
lefis
....
....

PredchádzajúciĎalší

Späť na Všeobecne o rybárstve

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť